De Plantage

Centrum voor de kunsten - Tiel

<<terug

Nieuwsbrief - Muziek


TOETSEN EN EXAMENS


In de week van maandag 24 juni worden in de muziekafdeling de toetsen en examens afgenomen. Leerlingen die nog geen A-examen hebben afgelegd of gaan afleggen doen een toets. 
De leerlingen die één van de vier graadexamens gaan afleggen (A, B, C of D) krijgen een uitnodiging voor het examen toegestuurd. 
In de toets- en examenweek vervallen alle instrumentale- en vocale lessen, uitgezonderd het instrumentaal of vocaal onderwijs aan volwassenen.

OUDERGESPREKKEN


Aansluitend aan de toetsen en examens vinden in de week van maandag 1 juli de oudergesprekken plaats. Voor deze oudergesprekken krijgen de leerlingen begin juni een uitnodiging mee van hun docent, waarop u als ouder/verzorger door middel van een antwoordstrook kunt aangeven of u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken. Na inlevering van de antwoordstrook krijgt u een bevestiging met het definitieve tijdstip.

MUSICAL TRAINING I.S.M. STALLURE


Een nieuwe activiteit in de Plantage is de musical training die de Plantage in samenwerking met de stichting Stallure organiseert. De training bestaat uit drie blokken, waarin telkens een ander aspect van musical centraal staat, t.w. zang, dans en spel. In het eerste blok, dat voor de kerstvakantie plaatsvond, werden spellessen gegeven door Anke Lieverdink. Het tweede blok bestaat uit dans en beweging en wordt gegeven door Kirsten Dijk. In maart start het derde en laatste blok waarin de zang centraal staat. Deze lessen worden gegeven door Vera Westera.
Momenteel wordt bezien of de musical training ook in het volgende schooljaar kan worden aangeboden. 

EINDUITVOERING AFDELING MUZIEK: 
GROTE ZAAL AGNIETENHOF 15 JUNI


De einduitvoering van de muziekafdeling vindt dit jaar weer plaats in de grote zaal van de Agnietenhof en wel op zaterdag 15 juni. Het programma heeft als titel Speel die dans. 
Naast zo’n tweehonderd muziekleerlingen leveren ook leerlingen van de dansafdeling een bijdrage aan het programma. Noteer deze datum dus vast in uw agenda.
Toegangskaarten voor dit programma zijn vanaf 27 mei verkrijgbaar aan de balie van de Plantage (€ 2,=). 

A.M.V.PERIKELEN.


Vanaf januari 2002 zijn alle A.M.V.-leerlingen begonnen met het bespelen van het klokkenspel. Elke week nemen de leerlingen hun instrument mee naar huis om er flink op te oefenen. En de resultaten zijn al duidelijk merkbaar. De ingestudeerde liedjes zijn herkenbaar en sommige kinderen kunnen de liedjes al uit het hoofd spelen.
In maart en april worden de A.M.V.- instrumentenparades gehouden. Dan kunnen de leerlingen kennis maken met de verschillende instrumenten waarop op de plantage les gegeven wordt.
Ook treden de leerlingen zelf op en laten ze o.a. horen hoe ver ze gevorderd zijn met spelen op de klokkenspellen. Natuurlijk zijn de ouders hierbij van harte uitgenodigd deze instrumentenparades bij te wonen. 
Na al deze activiteiten kunnen de leerlingen een goede keuze maken voor vervolgmuziekonderwijs. Ze kunnen een instrument gaan bespelen of kiezen voor de
I(nstrumentale) M(uzikale) V(erkenning). 
We hopen veel ouders te kunnen verwelkomen op de instrumentenparades. 

SAMENSPELWEEK IN TWENTIETOE


In het schooljaar 2001—2002 zijn er voor leerlingen op de ‘Pop’ instrumenten twee nieuwe lesvormen ingevoerd. De wisselworkshop en de samenspelweek. Over de wisselworkshop kan de docent je alles vertellen. Dit stukje gaat over de samenspelweek.

De samenspelweek is bedoeld om de leerlingen te laten kennismaken met samenspel. Het is een samenspelles en komt in de plaats van de gewone les. Het is dus de bedoeling dat alle leerlingen slagwerk, basgitaar, elektrisch gitaar, saxofoon, keyboard en zang LM meedoen.
De eerste drie samenspelweken waren een groot succes, al moest er soms stevig worden geïmproviseerd, maar ja, improviseren hoort bij Popmuziek. Binnenkort is het weer zover.

Voor de vierde keer een samenspelweek
Van maandag 25 maart tot en met donderdag 28 maart wordt er weer in groepen samengespeeld door alle leerlingen drums, elektrisch gitaar, basgitaar, keyboard, zang LM en saxofoon. In deze weken is er voor de meeste van die leerlingen geen gewone les. Daarvoor in de plaats komt dus de samenspelles. Alle lessen vinden plaats in Twentietoe.

Ongeveer 240 leerlingen worden ingedeeld in 30 groepen. Dagelijks zijn er steeds twee groepen tegelijk aan de gang, iedere groep onder leiding van twee docenten. En dat op vier tijdstippen. Van 15.45 -16.45 uur de jongste leerlingen, van 17.00 -tot 18.00 uur leeftijdsgroep 13 tot 16 jaar. Van 18.30-19.30 uur weer jonge muzikanten en van 19.45 tot 20.45 uur de ouderen en gevorderden. Er wordt door de docenten een aantal nummers uitgezocht. Die kunnen in de gewone les worden voorbereid. Hoe het er deze keer precies toe zal gaan kun je vanaf ongeveer 1 maart te weten komen bij je docent. 
Ons motto: meer samen, samen meer.

 

Copyright 2002 - Centrum voor de kunsten - Tiel